Wednesday, January 30, 2013

Wordless Wednesday 10#



Suka tengok picture budak bulat kulit hitam yang kena ikat belakang mak dia ni. Actually, picture ni diambil di tangga hotel di dalam kota Makkah oleh abah aku ketika dia perform Haji pada Aidiladha lepas. Sorrylah kualiti picture tak clear, almaklumlah amature cameran dan camera pulak berapa MP je pun. Lainlah kalau bapak aku guna iPhone 5 ke kan. Weeeee...kutuk handphone bapak sendiri nampak. Tak pe-tak pe...raya nanti mintak ampun :p

Sunday, January 20, 2013

Video : How to live your life ?

Hai hai..

Saja nak share video kat bawah ni. First time tengok video ni...buat aku termenung sekejap. Kedua, buat aku berfikir tentang diri. Ketiga, tengok sekeliling ....lepas tu rasa bersyukur pada yang ESA. Rasa motivated pon ye jugak. Haha... apa aku taip ni. Sampai ke mesej ni. Tapi itu la kenyataannya !!

Cau cin cau....

Check it out yau!!

video



p/s : laila azwa(itsmelailaazwa.blogspot.com)....hundreds million thanks to you. I've got nuffnang ads!!(cakap sambil jerit2). You are the best teacher la wa cakap lu ;)

MENCARI WARNA.... tolong la datang idea yang best sikit boleh tak. Rasa macam nak goncang kepala bila cerita tak ada progress :p


Tuesday, January 01, 2013

Happy new year 2013

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Segala puji bagi Allah, tuhan sekalian alam. Sempena tahun baru ni mulakan la dengan bismillah... nak ambil berkat :)

Dah lama sangat tak merepek kat sini. Almaklumlah, update blog yang hina ni pon setahun 3 kali hahah.

2012... just want to say that a year full of challenges and a bit complicated things n expereince in my life. Tapi bukan mid life crisis la...hehe. It's hard n tough things to faced it. Btw... i learn somethings extra new and valuable from that. Something that i have to change my mind my life too. To change that... it ain't easy to me!! But i can do.... if i will, right! I've learned that. And I've done my 2012.  Syukur kepada Allah yang melimpahkan segala rahmat. 
2012..... GOOD BYE!!


WELCOME 2013
Aku jangka tahun yang memang penuh cabaran la dalam hidup aku. Macam arrow image new year yang bersimpang-siur kat atas tu. Sebab aku tengah memperbaiki diri ni.Hehe...terasa serius je bercakap. Ada kawan aku kata....dia tak tenang kalau nampak aku diam n serius.  Ape...aku ni ada ciri2 pelawak sambilan ke?? Ok2...finish it!! 

Back to 2013, aku tak berazam untuk tahun baru ni. Sebab aku dah berazam masa awal Muharram lepas. Sebenarnya, azam tu carry forward dari azam 2012 yang belum selesai dan belum juga tercapai. Apa yang aku nak cakap...aku nak BERHIJRAH untuk mencari warna (macam tajuk cerita aku je) sebenar. Moga Allah tunjukkan aku jalan dan mudahkan segalanya.

Allah...please always bless and be with me.

Mak abah...kalian segalanya, tak terucap nak buat list 

My bro's....korang sumber kekuatan & bank bergerak aku juga haha

Kawan2...terima kasih untuk segalanya. Keep on supporting me!  
Nantikan kemunculan DARI PANDANG PERTAMA...waktunya akan diberitahu kelak.

2013....please be nice to me !!!

Semuanya dengan izin Allah